Wissellijsten

In onze wisellijsten webwinkel vind je een ruim assortiment wissellijsten, fotolijst ophangsystemen en alles voor inlijsten!

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Hier volgen enkele basisregels voor het maken van een goede keuze van een lijst voor uw werk. Een standaard antwoord is niet te geven. Ieder werk is weer anders en smaken verschillen. Maar dan toch een paar tips:
- Een modern schilderij op doek of canvas dat netjes afgewerkt en/of beschilderd aan de zijkanten is, zonder uitstekende nietjes of spijkers, kun je het mooist inlijsten in een zogenaamde baklijst, ook genoemd canvaslijst, een lijst waarin het werk vrij komt te liggen van de lijst (vastgezet aan de achterkant),  de randen van het werk blijf je zien omdat er ruimte zit tussen de lijst en de zijkant van het werk. U kunt het zich voorstellen als een bak, waar het werk in ligt.

- Voor oudere schilderijen kunt u bij de meeste lijstenmakerijen kiezen uit een grote collectie lijsten. De echte lijstenmaker zal u ook uitgebreid en goed adviseren, maar verlies ook uw eigen voorkeur (bijvoorbeeld de plek waar het werk komt te hangen), niet uit het oog.

Lijstenmakerij

 

U kunt zo beslissen om een compleet gebeeldhouwde lijst (vaak barokke lijsten), of een vlakke of reliëflijst in hout of kunststof te nemen. Het zeer grote aanbod heeft genoeg voor iedereen.
- Voor werken op papier, aquarellen, tekeningen, pastels, zeefdrukken en andere grafiek geldt dat u het het beste achter glas kunt doen! Ook hier is een ruime keuze in glas: van gewoon tot ontspiegeld tot flinterdun, totaal onzichtbaar en niet-spiegelend glas. Meestal is gewoon glas afdoende.
- Aan de verschillende soorten glas hangt natuurlijk een verschillend prijskaartje. En let op, kies voor aquarellen en pastels voor een dik of dubbel passepartout zodat de voorstelling het glas niet raakt.
- De meeste zeefdrukken en andere grafiek, foto’s en posters kunnen ingelijst worden in eenvoudige wissellijsten die je zelf kunt monteren.

Ophangsystemen

Lijsten

DFC Randloze wissellijst Clipframes 10,5x15cm

DFC Randloze wissellijst "Clipframes" 10,5x15cm. Wissellijsten randloos voorzien van 2mm geslepen machineglas en een MDF achterwand, ook goed te gebruiken als fotolijst. De achterwand en het glas worden door metalen clips bij elkaar gehouden. In maat 10,5x15cm tot 30x40cm kunnen randloze wissellijsten opgehangen worden aan een uitsparing in deze metalen clips. Vanaf de maat 30x40cm voorzien van 2 extra ophanghaken. Zeer decoratief, ook als cadeau. De cliplijsten zijn per stuk verpakt in styropor (piepschuim) houder en krimpfolie geseald.

Deze wissellijsten zijn te verkrijgen van 10,5x15cm t/m 70x100cm, ook mogelijk in combinatie met bijpassende passepartouts leverbaar. Indien gewenst kunnen wij ook de randloze lijst met antireflexglas leveren bij een minimum afname van 50 stuks. Alle overige tussenliggende maten clip lijsten zijn op aanvraag leverbaar, bij een minimum afname van 50 stuks. Neemt u voor deze zaken even contact met ons op. 

Lees Meer

Randloze wissellijsten DFC
DFC Randloze wissellijst Clipframes 10,5x15cm
 

clip voor randloze wissellijst per 200 stuks

Clip voor randloze wissellijsten per 200 stuks. Voor als u zelf uw lijsten monteert, of als u clips kwijt bent.

Ook geschreven als wissellijst klem wissel lijsten wissellijstklemmen wissellijstenklem wissellijstenklemmen wissel-lijstklem wissel-lijst-klem wissel-lijst

€ 50.00

Lees Meer

Randloze wissellijsten Walther
clip voor randloze wissellijst per 200 stuks
 

Advertenties

Zoekpad Lijsten